poniedziałek, 30 czerwca 2014

Majonez kętrzyński



Ostatni post dzisiaj i ostatnia recenzja produktu otrzymanego od

http://credopr.pl/


 

Historia firmy „MAJONEZY” Spółdzielnia Pracy Produkcyjno Handlowa w Kętrzynie swoimi korzeniami sięga roku 1945.
Wtedy na bazie poniemieckiej palarni kawy powstał zakład o zbliżonym profilu produkcji, gdzie niewielka, bo 12-osobowa załoga, rozpoczęła palenie kawy zbożowej i naturalnej. Zakład nosił wówczas nazwę „Kętrzyńska Palarnia Kawy Zbożowej”. W roku 1958 zakład przyjął nazwę Zakłady Wytwórcze CZSS „Społem” w Kętrzynie. W tym okresie firma ulega gruntownej modernizacji i przebudowie stając się zakładem produkcji koncentratów spożywczych. Główny profil produkcji stanowiły budynie, kisiele, galaretki, aromaty do ciast, proszek do pieczenia.

Byliśmy czwartą firmą w Polsce produkującą majonez.
W roku 1962 uruchomiono w naszej firmie linię do produkcji majonezu na skalę przemysłową. Byliśmy czwartym zakładem produkującym majonez w Polsce. W roku 1973 uruchomiono produkcję koncentratów ciast takich jak Piernik kętrzyński, Babka cytrynowa, domowa, piaskowa, makowa.











Mój żołądek niestety nie zawsze toleruje majonez i czasem miewam obawy przed jego jedzeniem. Cierpię gdy na stole pojawiają się sałatki.


Ten majonez pozostawiłam w całości dla męża. Ja spróbowałam tylko łyżeczką trochę. Jest on gęsty, kremowy jednak trochę zbyt ostry w smaku. Mężowi za to posmakował

Dziękuje za możliwość przetestowania tych wszystkich produktów






5 komentarzy:

  1. Osobiście bardzo smakują mi te majonezy ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mi kiedyś ogólnie majonezy smakowały potem po ciąży coś mi się pozmieniało i problemy żołądkowe często męczą niestety

      Usuń
  2. Bardo lubię tan majonez:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny

Jeśli masz ochotę napisz kilka słów

Chcesz obserwować zapraszam, będzie mi bardzo miło i na pewno odwiedzę Twojego bloga.

Życzę miłego dnia