Ostatni post dzisiaj i ostatnia recenzja produktu otrzymanego od

Historia firmy „MAJONEZY” Spółdzielnia Pracy Produkcyjno Handlowa w Kętrzynie swoimi korzeniami sięga roku 1945.
Wtedy na bazie poniemieckiej palarni kawy powstał zakład o zbliżonym
profilu produkcji, gdzie niewielka, bo 12-osobowa załoga, rozpoczęła
palenie kawy zbożowej i naturalnej. Zakład nosił wówczas nazwę
„Kętrzyńska Palarnia Kawy Zbożowej”. W roku 1958 zakład przyjął nazwę
Zakłady Wytwórcze CZSS „Społem” w Kętrzynie. W tym okresie firma ulega
gruntownej modernizacji i przebudowie stając się zakładem produkcji
koncentratów spożywczych. Główny profil produkcji stanowiły budynie,
kisiele, galaretki, aromaty do ciast, proszek do pieczenia.
Byliśmy czwartą firmą w Polsce produkującą majonez.
W roku 1962 uruchomiono w naszej firmie linię do
produkcji majonezu na skalę przemysłową. Byliśmy czwartym zakładem
produkującym majonez w Polsce. W roku 1973 uruchomiono produkcję
koncentratów ciast takich jak Piernik kętrzyński, Babka cytrynowa,
domowa, piaskowa, makowa.

Mój żołądek niestety nie zawsze toleruje majonez i czasem miewam obawy przed jego jedzeniem. Cierpię gdy na stole pojawiają się sałatki.
Ten majonez pozostawiłam w całości dla męża. Ja spróbowałam tylko łyżeczką trochę. Jest on gęsty, kremowy jednak trochę zbyt ostry w smaku. Mężowi za to posmakował
Dziękuje za możliwość przetestowania tych wszystkich produktów
Też go mam i jest super ;)
OdpowiedzUsuńOsobiście bardzo smakują mi te majonezy ;)
OdpowiedzUsuńMi kiedyś ogólnie majonezy smakowały potem po ciąży coś mi się pozmieniało i problemy żołądkowe często męczą niestety
UsuńBardo lubię tan majonez:)
OdpowiedzUsuń